Pruvot & Nefedova - Donderdag 16/06/22 - 18u

Pruvot Nefedova

Blüthner concertreeks

 

Anna Nefedova is een violiste, laureate van internationale competities. Anna is geboren in Sint-Petersburg, Rusland. Ze begon met vioolspelen toen op 6 jarige leeftijd, studeerde aan het St.Petersburg Kunstlyceum en aan de muziekschool van het Rimsky-Korsakov Conservatorium in de klas van V. Stadler. Daarna vervolgde zij haar opleiding aan het Pilsen Conservatorium (Tsjechische Republiek) bij Roman Fedchuk. Momenteel is Anna bezig met haar master’s degree aan het Koninklijk Conservatorium van Mons (België) in de klas van professor Anton Martynov en Kremena Nikolova.
Anna is lid van vele symfonie- en kamerorkesten, treedt op als solist en kamermusicus, heeft een groot en divers repertoire. Ze nam deel aan concerten en festivals in Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Hongarije, Tsjechië, Duitsland, België en Zwitserland.
Anna nam deel aan talrijke masterclasses met Monika Urbaniak, Denis Severin, Barnabas Kelemen, Barbora Doll, Daniel Austrich, Viktoria Kaunzner, Hagai Shaham, en anderen.

Afkomstig uit het noorden van Frankrijk, waar hij zijn eerste muzikale stappen zette in een associatieve muziekschool.Thibaut Pruvot volgde een zeer complete opleiding aan het conservatorium van Douai tijdens zijn tienerjaren (harmonie, contrapunt, improvisatie, piano, kamermuziek, begeleiding enz.).
In 2015 trad hij toe tot de Hogeschool voor de Kunsten van Mons, waar hij onlangs afstudeerde na drie masterdiploma’s met onderscheiding (piano en klassiek schrijven) te hebben behaald in de klassen van Jean-Michel Dayez, Jean-Pierre Deleuze en Thomas Foguenne.
Gedreven door een onverzadigbare honger naar muziek, is zijn podiumactiviteit zeer gevarieerd, gemotiveerd door zijn steeds hernieuwde nieuwsgierigheid om zich open te stellen voor alle artistieke horizonten en esthetica: recitals, kamermuziek kamermuziek, voordrachtconcerten, dansbegeleidingen, dirigeren, compositie, klavecimbel concerten, enz.
Evenzeer gepassioneerd door overdracht, doceert hij momenteel aan de Ecole des Arts de Wattignies in Frankrijk, waar hij een actieve pedagogie voorstaat die hoge normen en creativiteit combineert door middel van een breed en modern repertoire.
3e prijs winnaar van de André Charlier pianowedstrijd in 2019 en een 2e prijs van de nationale wedstrijd van Chatou (Frankrijk) in 2013, is hij dit jaar ook aangewezen om de prijs van de vrienden van Arsonic ter ondersteuning van een concertproject rond de creatie van de pianosonate opus 4van de Belgische componist Éric Collard

PROGRAMMA:

– Grieg: Sonate n°3 opus 45 
– Ysaye: Mazurka op10 n°1
– Debussy: “La plus que lente” (arr. Roque)
– Faure: Élégie opus 24 
– Tchaikovski: Valse-scherzo opus 34
– Rachmaninov: 2 morceaux de salon opus 6 n°1 : Romance 

CONCERT GRATIS: reserveren gewenst!

Locatie

3500 HASSELT

THONISSENLAAN 34

PARKING: BURGEMEESTER BOLLENSTRAAT 46

Contact

INFO@ORCHESTRA.BE

011 22 51 68