Try-out: Del Burgo & Navarro - zondag 29/05/22 - 17u

Duo Del Burgo & Navarro

Blüthner concerten door studenten

Sofía Navarro (Madrid, 1996), violiste, geboren in een architectenfamilie, begon haar muzikale pad op driejarige leeftijd. Momenteel is zij Masterstudent aan de klas van Professor Ilya Grubert aan het Conservatorium van Amsterdam. Haar muzikale opleiding omvatte eerder studies in Madrid bij Sergei Teslia en aan het Royal College of Music van Londen bij Natalia Lomeiko, naast een voortdurende levenslange begeleiding bij de violiste Olga Vilkomirskaia.
Ze speelt vaak in recital en in kamermuziekconcerten: ze heeft een vast Duo met pianist Ángel Martín del Burgo en ze integreert het “Trio 1900”, met wie ze prijzen heeft gewonnen bij het “Ciudad de Ávila” IX Kamermuziekconcours (Juventudes Musicales) en de V Turniej Kameralny Bydgoszcz (Polen, 2018). Ze maakte deel uit van orkesten als het RCM Symfonieorkest, RCM Philharmonic, CvA Symfonieorkest, Ensemble Galilei en JORCAM. Haar solo-opnames werden uitgezonden door de Spaanse Nationale Televisie (RTVE) in het programma “Jóvenes Solistas” (Jonge Solisten).

Pianist Ángel Martín del Burgo, geboren in Bilbao (Spanje, 1996), wijdt zich aan muziek, compositie en literatuur.
Momenteel is hij student in Antwerpen (België), in de prestigieuze klas van Sergei Edelmann, erfgenaam van de pianistische erfenis van F. Blumenfeld en H. Neuhaus.
Bekroond met onderscheidingen van de Miguel Ángel Colmenero Foundation, won hij prijzen op het Nationaal Concours voor jonge pianisten “Stad Albacete” (Jeunesses Musicales), Concours “Stad Carlet”, IX Kamermuziek Concours “Stad Ávila” (Jeunesses Musicales), Katarina Gurska Foundation Concours en de 5e Internationale Turniej Kameralny van Bydgoszcz (Polen).
Hij speelde als solist met orkesten als het Orquesta del Real Sitio, Orquesta Sinfónica Amaniel, Joven Orquesta Leonesa, JOPM, Sonor Ensemble, Ensemble Galilei of Ensemble OnOff, en werkte samen met de dirigenten Borja Quintas, Luis Aguirre, Pablo Andoni, Teresa Riveiro Böhm, Daniel Montes, Jorge Nicolás, Jaime Casper, Juan Ignacio Perea, en Alberto García. Hij legt zich ook toe op de uitvoering van kamermuziek, heeft een Duo met de violiste Sofía Navarro en integreert het Trio 1900, naast concerten samen met A. Yaroshinsky, P. P. Cámara, Carlos Marín of de legendarische pianiste Maria Joao Pires.

PROGRAMMA:
Ravel: Sonata for violin and piano in A minor, “Posthumous” 
Szymanowski: Myths, Trois Poèmes for violin and piano, Op. 30. La fontaine d’Arethuse
Schubert: Sonata for violin and piano in A Major, Op. posth. 162, D.574, “Grand Duo”

Ludwig van Beethoven: Piano Sonata in E No.30, op.109
Rachmaninov: Piano Sonata No. 2 in B-flat minor, Op. 36  (arrangement Vladimir Horowitz):

GRATIS! Reserveren verplicht op info@orchestra.be of 011/225168

Locatie

3500 HASSELT

THONISSENLAAN 34

PARKING: BURGEMEESTER BOLLENSTRAAT 46

Contact

INFO@ORCHESTRA.BE

011 22 51 68