Blüthnerconcertreeks: Muller/Voets- 26/08/2022

muller voets

Zang en piano: Muller/Voets 26/108/2022 om 18u

Erwin Muller

Bariton Erwin Muller studeert zang bij Catherine Vandevelde aan LUCA School of Arts/Campus Lemmens in Leuven. Hij begon zijn hogere studies zang in september 2016. Zijn interesses en repertoire strekken zich uit van oude muziek over opera tot hedendaags lied.
Dit academiejaar staan onder meer Publio in La clemenza di Tito van Mozart, God in de kameropera I Traviati van Parmentier, Petrus en Pilatus in de Johannespassie van Bach en Pilatus in de Johannespassie van Chilcott op het programma. Eigen projecten met pianist Simon Voets zijn onder andere de integrale Winterreise van Schubert en Songs of Travel van Vaughan-Williams. Erwin treedt ook aan als free-lance koorlid in Parsifal van Wagner voor De Munt.
Seizoen 2018 – 2019 bracht, naast enkele hernemingen, volgende rollen mee: Vanesio in l’Artigiano Gentiluomo van Hasse, Sam in Trouble in Tahiti van Bernstein, Petrus en Pilatus in de Johannespassie van Bach, Le Roi in Cendrillon van Massenet.
In 2017 – 2018 werkte Erwin binnen zijn opleiding aan volgende projecten: Uberto in La Serva Padrona van Pergolesi, Guglielmo in Cosi fan tutte van Mozart, Ben in The Telephone van Menotti, en de bassolo in Messiah van Haendel
De jaren ervoor zong hij onder andere Don Alfonso in Cosi fan tutte van Mozart, The sailor in Dido & Aeneas van Purcell, De prins en waakhond in De witte slang van Parmentier, Sweeney Todd van Sondheim in de gelijknamige musical, Socraadeens in Tempoesfoejiet van Verdievel, De moeder in Die Sieben Totsunden van Weill, Vesperae Solemnes van Mozart en het Oratorio de Noël van Saint-Saens.
Naast zingen is Erwin ook actief als klarinettist (bas) in onder andere ensemble VONK en als leerkracht zang, klarinet en muzikale opvoeding.

 

Simon Voets

Simon Voets, geboren op 23 november 1998, is student kamermuziek aan het Luca School of Arts Campus Lemmens bij Sylvia Thereza en Christel Kessels, begon zijn op jonge met muzieklessen aan de Genkse Academie voor Muziek, Woord & Dans. Hij volgde er pianolessen bij Jan Peeters en studeerde er af met grootste onderscheiding. Gedurende zijn opleiding aan de academie heeft hij op jonge leeftijd deelgenomen aan verschillende wedstrijden.
In het academiejaar 2020-2021 behaalde hij met onderscheiding zijn master in de muziek met specificatie piano bij Dr. Alessandro Cervino.
In februari 2017 heeft hij de kans gekregen om met het 2e pianoconcerto van L. van Beethoven te debuteren als solist met het Limburgs Orkest Jeugd & Muziek o.l.v. Wouter Lenaerts.
Hij volgde masterclasses bij verschillende gerenommeerde pianisten als Eliane Rodrigues, Katia Veekmans, Joop Celis, Johan Fröst, Julien Libeer, Aaron Wajnberg, Liebrecht Vanbeckevoort, Vitaly Samoshko, Jura Margulis, Shai Wosner en Matheusz Borowiak.

PROGRAMMA:

Franz Schubert (losse liederen)
-Frühlingsglaube
-das Fischersmädchen
-rastlose Liebe
-der Wanderer
-auf dem Wasser zu singen
-die Taubenpost
-der Musensohn

Ralph Vaughan Williams (cyclus)
-Songs of Travel

Maurice Ravel (cyclus)
-Don Quichotte à Dulcinée

CONCERT GRATIS: reserveren gewenst!

Locatie

3500 HASSELT

THONISSENLAAN 34

PARKING: BURGEMEESTER BOLLENSTRAAT 46

Contact

INFO@ORCHESTRA.BE

011 22 51 68

Openingsuren

WOENSDAG tem ZATERDAG: 10:00 - 18:00
ZONDAG: 11:00 - 17:00