Blog post: Pianospelen voor kinderen en volwassenen

Pianospelen voor kinderen

Het leren bespelen van een instrument heeft geweldige voordelen voor je kinderen. Wist je dat het bespelen van een instrument de hand-oogcoördinatie van kinderen verbetert? Dit komt omdat onze hersenen het notenbeeld in melodielijnen dient om te zetten. Het bespelen van een instrument stimuleert het geheugen en de motorische functies van je kind. Het leren van een instrument is voor iedereen een uitdagende activiteit. Maar wanneer je kind een noot of zelfs een liedje onder de knie heeft, is deze prestatie een grote boost van vertrouwen voor hen. Onze pianowinkel is een boeiende plek voor kinderen. Ze kunnen de verwondering en het ontzag van piano’s en vleugels zien die ze misschien nog niet eerder hebben gezien. Als je kinderen de opstelling van glimmende nieuwe instrumenten zien, kan hun muzikale interesse gewekt worden.

Piano leren spelen

Bij Klaviermeester Orchestra begrijpen we het belang van muziek. Onze gecertificeerde, professionele pianodocenten bieden privélessen aan vanaf 6 jaar. Ook tijdens de zomervakantie kunnen jonge pianisten terecht op ons pianokamp. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie over onze pianolessen! De beste manier om kinderen voor de piano te inspireren is door een kwaliteitspiano te kopen. In tegenstelling tot een auto hebben pianostudenten het best mogelijke instrument nodig, binnen financiële middelen en ruimtebeperkingen. Een slechte piano zorgt voor een slechte techniek, ontmoedigt muzikaal kunstenaarschap en creëert een gevoel van angst wanneer het tijd is om te oefenen; om meer aandacht tijdens oefensessies aan te moedigen en een omgeving voor muzikaal plezier te bieden, is echt de aankoop van een kwaliteitsinstrument vereist. In onze toonzaal geven wij je alle nodige uitleg tussen de diverse piano’s en de verschillende aankoop/huurmogelijkheden van de instrumenten. Contacteer ons voor meer info.

Pianospelen voor volwassen

Zou je ooit willen dat je als kind een instrument had leren bespelen? Misschien ga je aan de piano van je familielid zitten en vraag je je af hoe het zou zijn om met je vingers prachtige melodieën te creëren.
Dus je hebt uiteindelijk besloten om een piano te leren spelen.
We weten wat je denkt: “Wanneer heb ik de tijd om als volwassene een instrument te leren?” Maar hier is goed nieuws: het hoeft niet zo te zijn. Met volgende eenvoudige tips en trucs kun je zelfs met een vol schema een instrument leren spelen.

Tips voor het leren pianospelen:

  • Stel realistische doelen – stel jezelf niet op mislukkingen met onrealistische verwachtingen. Je drukke levensstijl laat vaak alleen “microlessen” toe.
  • Reserveer elke dag 15 minuten om te oefenen. Onderzoek heeft aangetoond dat we beter leren in stappen van 15 minuten!
  • Maak goed gebruik van je tijd – de meesten van ons willen vrije tijd samen op de bank doorbrengen met onze nieuwste Netflix-binge. Maar probeer de volgende keer in plaats daarvan een aflevering uit te wisselen met een oefenmoment.
  • Volg lessen – Hoewel je duizenden video’s online kunt vinden, geeft het volgen van een les je het voordeel van een één-op-één ervaring. Je wordt gecorrigeerd wat het leerproces zal bevorderen. Bij Klaviermeester Orchestra kan je privélessen volgen op je eigen maat en ritme. Onze pianodocenten zijn allen gediplomeerde pianisten met pedagogisch diploma.
  • Roep de hulp in van je leeftijdsgenoten – Creëer verantwoordelijkheid voor jezelf door te spelen en te oefenen met een vriend. Zelfs als ze een ander instrument bespelen, zal samen spelen heilzaam en leuk zijn.
  • Wees geduldig – Rome is niet in één dag gebouwd en Beethoven is niet van de ene op de andere dag een meester geworden. Wees geduldig met je voortgang. Het leren van een instrument kan leuk zijn, maar het vergt discipline en hard werken. Geef jezelf de tijd om vertrouwd te raken met je instrument voordat je vooruitgang verwacht.

Voordelen van het leren van een instrument

  • Het wekt vertrouwen – Er gaat niets boven dat euforische gevoel wanneer je een doel bereikt. Door een realistisch plan op te stellen, zal je vaak een gevoel van voldoening krijgen.
  • Helpt het geheugen te verbeteren – Het leren van een instrument traint uw hersenen op nieuwe manieren en versterkt je geheugenvaardigheden. Muziek betrekt hersengebieden die te maken hebben met opletten, voorspellingen doen en gebeurtenissen in ons geheugen bijwerken.
  • Vermindert stress – Het is bewezen dat het luisteren naar muziek stress vermindert, zeker als je naar je eigen instrument luistert. Na een lange dag werken kan het gebruik van je handen en het volgen van een melodie of beat je hoofd leegmaken en je op je gemak stellen.
  • Muziek is een creatieve en bevredigende activiteit die je helpt te ontspannen en van het leven te genieten.

Het leren van een instrument op elke leeftijd kan intimiderend of overweldigend lijken. Maar gezien de voordelen, zul je veel winnen als je probeert te spelen!

Een piano kiezen

Een piano in huis hebben is een prachtige manier om in het nu met elkaar in contact te komen en te genieten van muziek. De mogelijkheid om muziek te maken en te delen met je familie zal leiden tot herinneringen die een leven lang meegaan. Een piano is een investering die tijd en geld kost, maar als muziek een passie van je is, weet je dat dit het waard is. Je hoeft alleen nog maar de juiste piano te vinden.

In onze toonzaal bieden we diverse koop-en huurformules aan zodat je thuis kan oefenen op je eigen akoestische piano. Vraag zeker naar onze 0% rente financiering!

Locatie

3500 HASSELT

THONISSENLAAN 34

PARKING: BURGEMEESTER BOLLENSTRAAT 46

Contact

INFO@ORCHESTRA.BE

011 22 51 68

openingsurenWOENSDAG tem ZATERDAG: 10:00 - 18:00

ZONDAG: 11:00 - 17:00