Piano kopen

Schermafbeelding 2023 04 14 om 13.38.45
Klaviermeester Orchestra is een familiebedrijf, de zaakvoerder,Stefan, heeft jarenlange ervaring als pianist, pianodocent en pianotechnieker. Ons fantastisch team werd opgeleid door Stefan en gingen zich daarna bijscholen in de grote Europese pianofabrieken.

In onze toonzaal in Hasselt creëren we de juiste sfeer zodat u in alle rust het instrument kan kiezen dat aan uw wensen en behoeften voldoet. Wij bieden de beste en meest uitgebreide keuze van zowel de Europese als Aziatische merken. Naast het bieden van de beste instrumenten streven we ernaar om deze prachtige instrumenten voor de komende generaties te behouden. In diverse prijsklassen heeft u een ruime keuze tussen verschillende piano’s en vleugels.

Ontdek onze diverse huurformules en onze financieringsmogelijkheden.
pianomerken bij klaviermeester orchestra
pianomerken bij klaviermeester orchestra

De schoonheid van tweedehands piano’s en vleugels

Wist u dat tweedehands piano’s en vleugels een unieke charme en rijke geschiedenis hebben? Vaak goed onderhouden en van topkwaliteit, deze instrumenten kunnen net zo betrouwbaar en mooi zijn als hun nieuwe tegenhangers. Niet alleen zijn ze economisch voordeliger, maar ze dragen ook bij aan duurzaamheid door hergebruik van bestaande middelen. In deze sectie belichten we de vele voordelen van het kiezen voor een tweedehands piano of vleugel, en delen we tips over waar u op moet letten bij het kiezen van het perfecte instrument.

Onderhoud en verzorging van uw piano of vleugel

De levensduur van een piano of vleugel hangt sterk af van de manier waarop het instrument wordt onderhouden en verzorgd. Of u nu een gloednieuw of tweedehands instrument heeft, goede zorg kan ervoor zorgen dat uw piano of vleugel jarenlang mooi blijft klinken. In deze sectie geven we waardevolle tips en tricks over hoe u uw piano kunt onderhouden, hoe vaak u uw piano moet laten stemmen, hoe u deze schoon moet houden en hoe u uw instrument het best kunt bewaren om de kwaliteit en levensduur te maximaliseren.

Verschil akoestische piano en een digitale piano

Een akoestische piano en een digitale piano verschillen aanzienlijk van elkaar, zowel qua mechaniek als qua geluidsproductie. Akoestische piano’s, zowel de staande modellen als de vleugels, produceren geluid door middel van hamers die op snaren slaan wanneer een toets wordt ingedrukt. Dit resulteert in een rijk, resonant geluid dat door velen als superieur wordt beschouwd en dat kan variëren op basis van de manier van spelen en de akoestiek van de ruimte. Daarentegen werken digitale piano’s op basis van elektronisch gesamplede geluiden, die het geluid van een akoestische piano repliceren. Hoewel ze misschien niet het volle, resonante geluid van een akoestische piano kunnen nabootsen, bieden digitale piano’s wel verschillende voordelen. Ze hebben bijvoorbeeld geen reguliere stemming nodig, zijn vaak draagbaarder, hebben een volumecontrole en kunnen koptelefoons aansluiten voor stil spel. Bovendien bieden ze vaak een reeks verschillende geluiden en kunnen ze eenvoudig worden verbonden met computers en andere apparatuur voor opname of live performance.

Locatie

3500 HASSELT

THONISSENLAAN 34

PARKING: BURGEMEESTER BOLLENSTRAAT 46

Contact

info@orchestra.be

011 22 51 68

Openingsuren

WOENSDAG tem ZATERDAG: 10:00 - 18:00
ZONDAG: 11:00 - 17:00