Silent systeem

Silentsystemen
Pianospelen is veel oefenen, herhalen en perfectioneren. Wilt u dit uw huisgenoten besparen? Dan is de silent piano een geschikt instrument voor u! In feite is een silent piano een akoestische piano met hamers en snaren maar met de mogelijkheid om met een hoofdtelefoon te oefenen. In de meeste piano's en vleugels kan een silent systeem ingebouwd worden. We hebben de know-how en ervaring om dit in eigen huis uit te voeren, eventuele herstellingen vormen uiteraard geen probleem.

Hoe werkt het?

Een stoplat verhindert dat de hamers de snaren raken. De electronica doet haar werk zodat u oa met hoofdtelefoon kan spelen.

Onze voorkeur gaat uit naar het high-end AD silent systeem 2. Dit Japans/Duits systeem voorzien wij met een robuuste metalen stoplat. Deze heeft oa als voordeel dat zij 1/3 minder plaats inneemt tov andere systemen en zorgt voor bewegingsruimte van de dempers als men het rechterpedaal gebruikt.
Bij inbouw van een vleugel kan een let-off expansiesysteem extra ingebouwd worden zodat de pianist de keuze heeft tussen de originele regeling zonder of met aanpassingen voor het gebruik van het silent systeem.

Wij bieden 4 verschillende fabricaten aan!

1) Ad-silent 2: Japans/Duits silent systeem, met bijbehorende app. Het meest kwalitatieve silent systeem op de markt.
2 ) Genio-systeem: Koreaans silent systeem
3) Kioshi systeem: Low-budget silent systeem
4) Vario systeem: Het silent systeem van C. Bechstein. Enkel inbouw in de instrumenten  C. Bechstein, W. Hoffmann en Zimmermann.

Genio + kioshi
De stoplat wordt ingebouwd met special features exclusief ontworpen door de Klaviermeester en zijn team. Wij zien dat bij andere installaties de bewegingsruimte van de dempers quasi nihil is zodat de dempers tegen de stoplat komen met verbuiging en ontregeling van het dempersysteem als gevolg. 

Al deze systemen kan u proberen in onze toonzaal.

Locatie

3500 HASSELT

THONISSENLAAN 34

PARKING: BURGEMEESTER BOLLENSTRAAT 46

Contact

info@orchestra.be

(+32) 011 22 51 68

Openingsuren

WOENSDAG tem ZATERDAG: 10:00 - 18:00
ZONDAG: 11:00 - 17:00