Silent systeem & Zelfspeel systeem

silent systeem

Pianospelen is veel oefenen, herhalen en perfectioneren. Wilt u dit uw huisgenoten besparen? Dan is de silent piano een geschikt instrument voor u! In feite is een silent piano een akoestische piano met hamers en snaren maar met de mogelijkheid om met een hoofdtelefoon te oefenen. In de meeste piano's en vleugels kan een silent systeem ingebouwd worden.
Silentsystemen

Hoe werkt het?

Een stoplat verhindert dat de hamers de snaren raken. De electronica doet haar werk zodat u oa met hoofdtelefoon kan spelen.

Onze voorkeur gaat uit naar het high-end AD silent systeem. Dit Japans/Duits systeem voorzien wij met een robuuste metalen stoplat. Deze heeft oa als voordeel dat zij 1/3 minder plaats inneemt tov andere systemen en zorgt voor bewegingsruimte van de dempers als men het rechterpedaal gebruikt.
Bij inbouw van een vleugel kan een let-off expansiesysteem extra ingebouwd worden zodat de pianist de keuze heeft tussen de originele regeling zonder of met aanpassingen voor het gebruik van het silent systeem.

Wij bieden 3 verschillende fabricaten aan!

1) Ad-silent: Japans/Duits silent systeem, met bijbehorende app. Het meest kwalitatieve silent systeem op de markt.
2 ) Genio-systeem: Koreaans silent systeem
3) Kioshi systeem: Low-budget silent systeem

Genio + kioshi
De stoplat wordt ingebouwd met special features exclusief ontworpen door de Klaviermeester en zijn team. Wij zien dat bij andere installaties de bewegingsruimte van de dempers quasi nihil is zodat de dempers tegen de stoplat komen met verbuiging en ontregeling van het dempersysteem als gevolg. 

Al deze systemen kan u proberen in onze toonzaal.

zelfsspeel systeem

Een piano of vleugel kan voorzien worden met een een zelfspeelsysteem. Piano-automatisering op zijn best. Noem het de moderne rolpiano of pianola. Opgericht in 1900 is de firma QRS leider in deze techniek. Buffetpiano of vleugel, occasie of nieuw, we bouwen deze onzichtbare technologie in uw instrument.

Het laat U toe te genieten van uw instrument zonder dat u zelf hoeft te spelen. Van klassiek tot Jazz, van pop tot rock, pianomuziek met orkest, zangers, blazers. Een enorme bibliotheek aan muziek, van diverse uitvoerders en artiesten. U zit rustig in uw zetel en geniet van een ongelimiteerde database met muziek die uw piano ten gehore brengt en eenvoudig te bedienen is met uw Ipad. Het systeem QRS PNOmation wordt met wifi gelinkt op uw netwerk. Dit betekent dat alle nieuwe muziek, alsook software updates, automatisch gedownload worden.

Niets kan tippen aan de elegantie van een live-optreden en dit in uw woonkamer. Of u nu wil relaxen na het werk, een feestje geeft of een romantisch avondje gepland heeft. Het systeem geeft de perfecte nuances en dynamiek weer.

In restaurants of tijdens feesten of om rustig naar klassieke pianomuziek en jazz te luisteren is dit systeem geschikt. Ook voor de pianolessen komt het van pas, het systeem speelt na wat de leraar voorspeelde of reproduceert de oefeningen van de leerling (foutjes inbegrepen ...)

Locatie

3500 HASSELT

THONISSENLAAN 34

PARKING: BURGEMEESTER BOLLENSTRAAT 46

Contact

info@orchestra.be

011 22 51 68

Openingsuren

WOENSDAG tem ZATERDAG: 10:00 - 18:00
ZONDAG: 11:00 - 17:00