Koben Sprengers - 30/04/24 om 17u

Kobe Sprengers concert

Bio

Koben Sprengers is een jonge multi-instrumentalist en componist afkomstig van Limburg en momenteel gevestigd in Brussel. 

Hij schuimde reeds tal van de meest prestigieuze podia in België en ver daarbuiten af als contrabassist in verschillende orkesten en ensembles, alvorens zichzelf volledig toe te leggen op zijn grootste passie: componeren.

Als componist schreef hij al verscheidene opdrachten voor solo instrumenten, kamerensembles en symfonisch orkest. In 2022 verscheen zijn debuutalbum “Meditations for String Quartet” op het Amerikaanse label Andelain/Yarlung Records, met een prachtig release concert in Bozar. Eind 2023 schreef hij de soundtrack voor de kortfilm “The Affair on Bus 11”, die in première ging op het Filmfestival van Brugge. 

 

Programma

In zijn solo programma voor piano speelt Koben enkele werken uit zijn eigen repertoire in combinatie met werken van componisten/artiesten die een grote invloed op hem hebben uitgeoefend.

Maar je mag meer dan enkel een muzikaal concert verwachten, want Koben combineert de gespeelde stukken graag met wat persoonlijke anecdotes over het schrijfproces, korte analyses van de stukken en de relatie tussen zijn eigen werk en die van zijn invloeden.

Er zal uiteenlopende muziek passeren van Claude Debussy, Phillip Glass, Olivier Messiaen, enkele jazz standards, tot zelfs muziek van Radiohead, afgewisseld met eigen werken van Koben zelf.

 

Dinsdag 30 april 2024 om 17u

Gratis

Inschrijven verplicht via info@orchestra.be of 011 22 51 68 

Locatie

3500 HASSELT

THONISSENLAAN 34

PARKING: BURGEMEESTER BOLLENSTRAAT 46

Contact

INFO@ORCHESTRA.BE

011 22 51 68