Digitale piano's

Waarom wij geen nieuwe digitale piano's aanbieden

Advies van de Klaviermeester

De grenzen van digitale piano’s

We begrijpen dat budget een belangrijke factor kan zijn bij het kiezen van uw piano. Hoewel digitale piano’s visueel vergelijkbaar lijken met akoestische piano’s, zijn er enkele belangrijke verschillen waar we u graag bewust van willen maken.

We willen graag benadrukken dat een digitale piano een voorgeprogrammeerd geluid produceert waarmee u welliswaar variaties in volume kan creëren, maar nooit dezelfde klankdynamiek als een akoestische piano kan bereiken. Als pianist ontwikkelt u hierdoor niet dezelfde verfijnde aanslag, dynamiek en pedaalgebruik.

Bij een akoestische piano wordt elke noot gevormd door de interactie van hamers die de snaren raken, resonantie in de zangbodem en andere fysieke elementen. Dit zorgt voor nuances in toon en subtiele variaties in dynamiek. Hierdoor heeft u als pianist expressieve mogelijkheden die niet na te bootsen zijn op een digitaal instrument.

Om deze redenen bieden wij geen digitale piano’s aan.

Onze alternatieven

Occasie piano’s & diverse huur- en financieringsopties

Verrijk uw pianospel zonder uw budget te overschrijden. Voor dezelfde prijs als een digitale piano bieden wij occasie piano’s aan met garantie en 100% inruilgarantie. Bovendien bieden we diverse huur- en financieringsopties zodat u de piano kunt vinden die bij uw budget past.

Silent Piano’s

We begrijpen dat geluidsoverlast een zorg kan zijn. Maar onze akoestische piano’s zijn standaard uitgerust met een dempervilt, waardoor het geluid wordt gedempt en minder doordringend is. Daarnaast kunnen we in ons atelier silent systemen installeren.  

We nodigen u graag uit in onze toonzaal en zelf te ervaren welk instrument het beste bij u past. Wij, Stefan en Vanessa, de zaakvoerders van Klaviermeester Orchestra in Hasselt, staan persoonlijk voor u klaar bij het maken van uw keuze.

Overname van je digitale piano

In 2024 geniet u van ongelofelijke inruilvoorwaarden van uw digitale piano bij aankoop van een piano of vleugel uit ons assortiment!

Bezoek onze toonzaal voor meer info.
Wij zijn elke zondag geopend.

Schermafbeelding 2023 04 14 om 13.38.45

Locatie

3500 HASSELT

THONISSENLAAN 34

PARKING: BURGEMEESTER BOLLENSTRAAT 46

Contact

info@orchestra.be

011 22 51 68

Openingsuren

WOENSDAG tem ZATERDAG: 10:00 - 18:00
ZONDAG: 11:00 - 17:00

extra kortingen op europese piano's